Käsityökeräys

Vuonna 2017 keräämme vuoden käsityönä villasukkia. Lahjoituskohteet sukille pyritään löytämään kotimaasta Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. 
Vaaka-alueet voivat ehdottaa sukille lahjoituskohteita omalta alueeltaan. Kohteen tarpeet voidaan kartoittaa etukäteen ja kerätä sukkia kohteeseen juuri sen tarpeiden verran. Mikäli lahjoituskohteen toiminnan luonne sen sallii, kohteista ja sen tarpeista voidaan kertoa pieniä tarinoita Vaakan Facebook-sivulla. Näin sukkien neulojien on mahdollista lahjoittaa sukkansa juuri tietyn kohteen hyväksi niin halutessaan.

Sukkia kerätään koosta 30 ylöspäin. Vauvojen ja pienten lasten sukkia emme tänä vuonna kerää, sillä Suomi 100 puitteissa vauvojen sukille on useampi valtakunnallinen ja paikallinen keräys menossa. Aikuisten ja nuorten sukille on tarvetta eniten.

Sukat voi neuloa haluamallaan mallilla sukkalangasta (väh. 70% villaa) tai puuvilla- tai bambulangasta. Sukkapari kannattaa liittää yhteen langalla, jotta sukat eivät eksy kuljetuksessa toisistaan. Mukaan voi liittää lapun, johon on merkitty sukkien koko ja pesuohje.

Vaaka ottaa mielellään lahjoituksena vastaan myös sukkalankaa. 

Sukkien vastaanottajien yhteystiedot:
Espoo (Laaksolahti), Minna Epäilys, minnatje at hotmail.com
Espoo (Olari), Petra Miettinen, petra.miettinen at hbl.fi
Helsinki, Raija-Liisa Ahlgren, rlahlgren at gmail.com
Klaukkala/Nurmijärvi, sanna at suukko.com
Perniö/Salo, susanna.tyopponen at lauttalab.fi
Raisio, Salla Sissonen, salla.sissonen at gmail.com
Rauma, Raija Marjomäki, queenrapu at gmail.com
Turku, Iira Koivisto, iira.koivisto at pp.inet.fi
Vantaa, Minna Salmi, minna.salmi at aol.com

Iloista vuotta 2017, runsasta sukkasatoa!