Vauvakassikeräys

Mikä on Vaakan vauvakassi? Vauvakassi on hyväkuntoisista käytetyistä ja/tai uusista vaatteista sekä tarvikkeista koottava pienoiskokoinen äitiyspakkaus. Vaaka ry lahjoittaa vuosittain vauvakassit Sortavalan alueella syntyville vauvoille, noin 350 kassia/vuosi sekä pohjoisempana Karjalassa Kalevalan kylän alueen vauvoille, noin 100 kassia/vuosi. Kotimaassa varustetaan vauvakassia laajempia äitiyspakkauksia äideille ja vauvoille, jotka eivät ole suomalaisen sosiaaliturvan piirissä eivätkä saa Kelan äitiyspakkausta.

Vauvakassin sisältö pakataan aina tiiviisti kangaskassiin merkiten päälle punaisella tai sinisellä nauhalla, onko kassi tyttö- vai poikavauvalle. Kassit toimitetaan saajakohteisiin vaakalaisten jäsenmatkoilla tai yhteistyökumppaneiden avustuksella. Ensimmäiset vauvakassit kerättiin jo vuonna 2000.

 

Otamme mielellämme lahjoituksena vastaan myös pelkkiä kangaskasseja vauvakassien pakkaamista varten. Kassin suositeltava koko on 55 cm (korkeus) x 45 cm, kädensijat noin 57 cm. Kassin voi ommella uudesta tai kierrätetystä kankaasta.